Полезно

ИЗГУБЕНАТА БИТКА НА НАШИЯ “ВЕК”


Нека си припомним думите на Хан Аспарух изречени след определящата за всички бъдещи поколения, живели по тези земи и наричащи себе си Българи, битка при Онгъла. Битка, определена от историята като „крачката“, която дава началото на основаването на Дунавска България. Легендата за България, пренасяна от поколения и исторически записи, гласи, че когато той забива копието си в земята изрича думите „Тук ще бъде България“.
Какво се случва над 1300г. по-късно, как позволихме да изчезне нашият БЪЛГАРСКИ ДУХ и ГОРДОСТ и ЧЕСТ? Защо продължаваме да следваме и вярваме на нещата изричани от знайни и незнайни псевдо творци, изричащи думи за нашите „дребни души“, налагащи термини в пълен разрез с нашите корени и предци? Защо, по дяволите, позволихме да стигнем до тук? Това не е една тъжна приказка за финансов колапс, не е бунт срещу правителство и социален преврат. Това е загубената битка на нашия „век“.
Но как позволихме да стигнем до тук? Как всички предадохме БЪЛГАРСКИЯ ДУХ?
Може би, всичко започва преди не повече от 27 години, години осеяни с престъпност, подлост, неравноправие. Години минали с живи примери на всичко, което ние не сме. Всички ние обвиняваме прехода, корупцията, лъжите на политиците, самите политици, но сега те са маловажни. Времето минава, а ние все още се опитваме да се излекуваме първо материално, а после всичко ще си дойде на мястото.
Но, драги ми „Бруте“, погледни зад това и току виж си видял истинските неща. С непрестанните повтаряния на термини и епитети осмиващи нас, обиди повтаряни от всички „важни“ публични личности. Само цитирам: „Ние българите сме най-проклетото племе!“, „Българите сме най-мръсните хорица!“, „От българина по-голям боклук няма!“, „Българите сме такива злобари“, „Българите сме малък, но много прост народ!“ – и още, и още. Както се казва, ако повториш една лъжа сто пъти тя става истина.
А в чисто психологически аспект за да успееш да изманипулираш цяла нация, трябва да им създадеш проблеми, с които да се борят, а всички ние сме податливи в такива моменти и самия процес дори се улеснява.

Аз избирам да не вярвам в тези манипулативни лъжи. Нека всички разберем, че нашите предци са вярвали, че ние сме най-великия, най-можещия народ, носителя на знанието и добротата. Тук ще се възползвам да вмъкна един цитат от „Хрониките на Авийла” – направен за Папа Йоан VІІІ (872-882 г.сл.Хр.), публикуван като „Книгата Арих”:
„Защото да, те наистина са най-древен род и са били от най-древно време по тези земи, още преди да дойдат тук дедите ни. И се наричали траки, по името на отеца си Тирак, и са били многобройни племена, и са имали велики царства и велики царе, пред които светът е треперел.“
„Господарю, тяхната сила е в рода им и в древното им име, с което се наименуват, защото вярват непоколебимо, че са един богоизбран народ, който говори единия божествен език.“
Според същите хроники, императорът Константин V (741-755) събира философите си с „важната“ задача да измислят начин как да завладеят България. Ето и техния отговор, който се повтаря хронологично и в наши дни:
„Воювай срещу тяхното слово с мъдро и хитро слово, и ще ги удариш и сразиш първо в ума и сърцето. Тогава ще отслабнат мишците им и ужас от силата и славата ти ще ги порази. Така ще ги завладееш навеки. Защото силата е в Словото и в книгите, и в летописите, и в историята, царю, и остава да се помни само това, що се запише в книгите и се опази и разпространи със силата на Империята.“

Няма да поставям тези хроники под въпрос, и въпреки всичко, ще продължа да вярвам в нашия древен народ.
Тази битка трябва да се проведе във всички ни и да направим историческия избор надвиснал над нас, защото историята ще ни запомни и няма значение, че не всички ние ще фигурираме в някой учебник под списък с днешните ни дела, но Боже помогни да спечелим тази ВОЙНА.

АВТОР: ИВАН ДИМИТРОВ
rabotatami.bg

Коментари

коментирай