Полезно

“Пътувам за“,услуга на МВнР за хора, пътуващи или живеещи извън пределите на Република България


Когато пътувате за първи път в друга страна, има доста въпроси, над които е добре да помислите, а понякога сте и толкова развълнувани от предстоящото посещение, че дори може да не се замислите над определени детайли.

Пътувам за е услуга за хора, пътуващи или живеещи извън пределите на Република България. Всеки пътуващ може да намери полезна информация за страната, за която пътува. Услугата и информацията са на Министерство на външните работи на Република България

Каква информация може да намерите там?
– дипломатически представителства на република България;
– Местна валута, ниво на престъпност, митнически изисквания;
– Особености в законодателството;
– Движение по пътищата;
– Здравеопазване;
– Документи за пътуване и визов режим;
– Консулски услуги/Заверки и легализации, Изготвяне на лични документи, Гражданско състояние/;
– Гражданско състояние;

Може де се регистрирате. Регистрацията е бърза. Вие ще можете да влезете в системата, използвайки Вашите данни и да изпратите информация за пътуването си.Това е услуга в помощ на българските граждани, които пътуват в чужбина. За регистрация в нея се изискват лични данни. Услугата е напълно доброволна и не води до допълнителни задължения за лицата, които я използват.Информацията, която предоставите, когато се регистрирате, ще помогне на съответното посолство при криза да се свърже с Вас и ще ви даде по-добра помощ при спешни случаи, като например бедствия или граждански безредици.

Светлана Димитрова,
rabotatami.bg

Коментари

коментирай