Полезно

20-те важни навика и успехът


Животът е достатъчно труден и без да се налага да живеете в постоянно съжаление за изгубени възможности, загубени любови и загубени шансове да говорите.

Независимо от вашата възраст, има много начини да превърнете живота си в нова посока във всеки един момент.
 Какво очаквате от себе си? Винаги очаквайте най-много от себе си. Не оставяйте тази отговорност на другите, никой с нищо не ви е длъжен и ако вие не искате и не мислите най-доброто за себе си – няма кой друг.
Когато очаквате неща от други хора, винаги ще бъдете разочаровани от резултатите. Когато очаквате нещата от себе си, имате възможност да постигнете това, което искате и да се превърнете в човека, в който желаете да бъдете.

Ако искате да се възползвате максимално от живота си,  е добре да развиете тези 2о навика, които ще ви гарантират, че няма да съжалявате за никоя част от него.

1. Кажете/ споделете какво мислите, когато нещо ви притеснява. Понякога ще имате само една възможност да промените нещата.

2. Имайте смелостта да държите на нещата и хората, които са важни за вас. Всички поне веднъж сме се подвеждали по това, което мислят другите.

3. Запитайте се дали ви сте човека, които искате да бъдете сега. Ако все още не сте този човек, продължете да работите и да развивате себе си.

4. Пуснете нещата, които нямат значение в живота ви. Всичко ли е важно, върху всичко ли може да влияете?

5. Уверете се, че живеете извън социалните платформи, вместо просто да рисувате картина на въображаемия си живот. Да те са добро място за създаване и поддържане на контакти с приятели, но когато постоянно публикувате от храната, която вечеряте до подробности от интимния ви живот и си броите лайковете, които сте получили, може сам да си отговорите на въпроса, в кой свят живеете.

6. Кралиците и кралете на драмата. Вържете своето себелюбие и преиграване здраво веднъж за винаги.

7. Говорете за света, политиката, хобита, храната – всичко друго освен другите хора и вашите преценки за тях.

8. Спрете да казвате, че сте дебели и грозни. Когато умрете, никой няма да се интересува от това колко сте “дебели”. Ще те оценят само като за човек. Пък и винаги може да работите на външния си вид.

9. Интересувайте се от други хора различни от вас, бъдете искрени. Когато виждаме как другите хора действат и мислят и може да научим и много за себе си.

10. Бъдете любезен и емпатичен човек. Да бъдеш любезен ще ти донесе много радост и удовлетворение в живота. Никой няма да се интересува от вашето мнение, ако не сте приятни за хората.

11. Дишайте и се усмихвайте. Обърнете внимание на нещата, които се случват в момента и  си позволете да се насладите на тях.

12. Четете. Много. Не се ограничавайте до това, което е в интернет .

13. Бъди добър. Мисли за чувствата на другите. Но ако веднъж ти ударят едната буза, не оставяй да ти ударят и другата.

14. Няма как да намерите сродната си душа без да излезете и да я потърсите.

15. Не харчeте пари, които нямате, дарявайте винаги, когато можете, спестявайте.

16. Трофеите и медалите не ви правят успешен човек, навиците се това, което ви правят. Работете здраво всеки ден и ще станете човека, който искате да бъдете .

17. Не преминавайте през хората и не изгаряйте мостове. Мислите ли, че напускането на  работата ви днес няма да повлияе на живота ви след 5 години? Помислете отново. Дръжте се на място и класно и никога няма да се притеснявате, че сенките от миналото ще ви преследват.

18. Помолете хората да бъдат честни с вас. Независимо дали сте съгласни или не, изслушването на хората е важно.

19. Не обвинявайте другите за недостатъците си и провалите си. Приемайте отговорността за всички ваши грешки.

20. Създайте си дом, независимо, къде сте в живота.  Дали ще  е мазето на вашия родител или високо на някой хълм.

 

Светлана Димитрова,

rabotatami.bg

Коментари

коментирай