Блог

Унизително! Да ритат жена, а ние да мълчим, за да не загубим пари!


Шведският турист – 53-годишният Ралф Сундберг брутално изрита камериерката Деяна Петкова в хотел в Слънчев бряг. Разследването е установило, че двамата с брат му, с когото заедно са пътували, са изпили голямо количество алкохол по време на дългото пътуване до България.Преди да пристигнат в Слънчев бряг като индивидуални туристи, те даже и в таксито продължили да пият алкохол, който носели в багажа си. Според информацията, в курорта те са се държали много агресивно.
Първоначално е задържан за 24, а след това освободен. След разпространение на потресаващото видео в медиите, пак е задържан.А ако не беше заснето с камера и достигнало до медиите, със сигурност щяхме да мълчим, както поиска Благой Рагин – председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация .

Уважаеми хотелиери и ресторантьори и туроператори,

Българските закони следва да бъдат спазвани в България и чужденците намиращи се на страната, като въз основа на произхода им не следва да бъдат третирани по-благоприятно. Нека не го разбираме като присъда срещу държавата Швеция, а срещу посегателство на един хулиган, независимо от неговия национален произход.
Не бива да си затваряме очите пред това грубо и унизително посегателство към един български гражданин, който е на работа и с изпълнява своите служебни задължения.
Притесненията на Благой Рагин, който коментира по Нова тв скандалния инцидент в Слънчев бряг са следните:

“Шведските туристи са много чувствителни. Преди години имаше един случай – беше убит един барман. И те се обидиха и направиха бойкот. Няколко години не идваха по нашето Черноморие”
“Клиентите са 17 типа”, според Рагин, като изрази надежда, че когато България влезе в Еврозоната, стандартът ни ще се повиши и тогава ще започнем да приемаме туристи от по-високо ниво.

Каза също в интервютата, че жената ще получи пари от шведски туроператор.

Господин Рагин, не мисля, че който и да е разумен швед не ви осъдил постъпката на своя сънародник. Всеки път, когато прочета за престъпления на българи в чужбина, изпитвам възмущение, срам и гняв, но не би ме спряло да посещавам място, където бих била сигурна да отида. А ако мине някой на улицата, било швед, англичанин французин или германец, и ей така случайно ви изрита – ние как трябва да го приемем да мълчим, защото така трябва?
Не може в национален ефир браншови шеф да казва: “Трябва да се снишим, за да не си загубим парите”.
А аз като българка отида на хотел в Швеция и изритам някой в лицето, какво следва да кажат – “Не я закачайте, тя си е платила!“.
Ами, ако майка ви, съпругата ви, беше изритана по този начин, кой щеше да си е платил тогава?
Вие показахте, що за човек сте, а за мъж, ми е трудно да ви нарека.

Господин Рагин, Вие се поставихте на равно, на същата везна, с шведския гражданин Ралф Сундберг. Извъртяхте се, когато обществото не си замълча.

С това безумно поведение не даваме ли сигнал на всички : “ Добре дошли в България! За пари тук е позволено да ни ритате, стойте тук и си плащайте!“

За това и туризма ни е на такова дередже, и никой нормален българин, няма да иска да стъпи на българското черноморие. За типа туристи, които идват тук – мисля че сте виновни и българските хотелиери, освен държавата. Също така и отвратихте и отблъснахте нормалните българи, запътили се да изкарат някой лев на черноморието.

От хотела, в който работи жената също мълчат.

Скандинавците били горди? А ние какви сме?

Унизително е, че продаваме достойнството си за пари. Няма ли кой да защити възрастна жена, работеща на стари години почтено за хляба си. Или накрая ще кажат, че просто е паднала?

Последна информация: Благой Рагин е подал оставка като председател.

Светлана Димитрова,
rabotatami.bg

Коментари

коментирай