Блог

Топ 6 сайта за учене в България.


На един клик разстояние и вече имате целия възможен ресурс да трупате знания от едни от най-добрите университети и лектори – било то Харвард, Масачузетския технологичен университет, курсове от Япония или Хонконг и лекции на едни от най-добрите професионалисти.
Курсове по езици, програмиране, фотография, уроци по математика и изкуства.
Имате възможност, както за платени курсове след които да ви се издаде сертификат, така и да завършите университет в другия край на света или пък реалната възможност да научите какъвто и да е език онлайн. Самите университети вече са отворени за това. Това е бъдещето на образованието.

Голяма част от тези курсове са безплатни. Защо не научите някакъв нов занаят или да развиете уменията, които имате в момента?

Имайте в предвид, че голяма част от наличния ресурс, както може и да се предположи, е на Английски език.
Добре е да го знаете на поне едно средно ниво и с течение на времето да надграждате знанията си по него, тъй като ще ви отвори много нови врати.

В България също следваме тези тенденции и логично възможностите не са толкова много, но има наистина добри такива, в които наистина е вложен труд и създателите им утвърждават и развиват.
Ето и няколко от най-интересните български платформи, които могат да бъдат от полза както на учащите от всякакви възрасти – като не е класация, а само изброяване на някои от добрите и успешни възможности

– https://softuni.bg/ -” използваме модела „учене чрез правене“, предоставяйки на нашите студенти обучение по програмиране съчетано с реален практически опит и познания в най-търсените и модерни технологии, готови да стартират своята кариера като успешни софтуерни инженери” – казват те. https://kids.softuni.bg/-инициатива, която SoftUni стартира, насочена към децата.
Ако искате да направите първите си стъпки в света на програмирането и компютърните технологии, следете за курсовете, които провеждат. Обучението е присъствено и онлайн. Проучете възможностите, които ви дава техния сайта – от Основи на програмирането до първи стъпки как да създадете първото си мобилно приложение, и още. Може да се ориентирате в света на програмирането и защо да не се преориентирате отново професионално.Организират различни курсове и семинари. А голяма част от завършилите техните курсове намират работа в сферата на софтуерното инженерство и технологии.

– http://academy.telerik.com/ – „Академията на Телерик“ стартира през 2009 г. като инициатива на Telerik. Първият сезон стартира с 96 курсисти като метод за подготовка на кадри за компанията. Само няколко години по-късно иницитивата започва да обучава безплатно ученици, студенти и хора от цялата страна, като им предоставя необходимите знания и умения за успешен кариерен старт в глобалната ИТ индустрия. Също добра възможност за онлайн обучение в България. Вижте и – http://www.telerik-kids.com/ – детската академия на Телерик.

– http://ucha.se/ – Това е мястото, където учениците могат да намерят уроци по математика, физика, химия, биология, география, история, български език, “Човек и природа”, английски език, немски език . За проверка на усвояването на материала след уроците учениците могат да проведат и упражнение. Защо и вие не си припомните някои позабравени уроци, а защо не и да помагате на децата си след работа.

– https://www.proznanie.bg/ – виртуална класна стая с преподаване в реално време. Методът, който използва екипът на платформата, е жива връзка между ученик и учител в удобно време, без значение от географското положение

– http://gramatika-bg.com/ – време е май, да ни светне лампичката, и да се научим да пишем на правилен български език. ” Zdr kvo staaa” – изглежда ви познато и дано не се превърне в норма. Имайте уважение към себе си и се представяйте грамотно.

– https://www.bulgarianhistory.org/- за да знаем кои сме трябва да знаем от къде идваме. Уроците от българска история, които трябва да знаем, а защо не и просто да обогатим знанията си.

И още:
– https://digitalengarazh.withgoogle.com – уроци на български от Google. “Получете дигиталните умения, които са Ви нужни, за да развиете бизнеса, кариерата или увереността си“ – казват те. Още една възможност за първи стъпки в света на интернет.

Автор:

Светлана Димитрова,

rabotatami.bg

Коментари

коментирай