Интервю за работа Кандидатстване за работа

Съвети за подготовка за интервюто – накратко


Преди да отидете на уговорено интервю, се убедете, че наистина сте готови за него. За щастие, ако спазвате следващите няколко стъпки, можете да бъдете сигурни, че ще бъдете достатъчно подготвени:
I. Проучете фирмата, в която кандидатствате за работа
Разберете повече за компанията, в която имате желание да се развивате. Потърсете информация в интернет или сред познати, които могат да ви помогнат. Снабдявайки се с тази информация, вие несъмнено ще бъдете една стъпка пред другите кандидати.
II. Съобразете облеклото си с това на служителите на конкретната фирма
На първо място трябва да разберете какви са изискванията за дрескода на конкретната фирма. След това на интервюто за работа винаги спазвайте правилото да се явите облечени едно ниво по-официално от приетото в компанията. По този начин ще направите добро впечатление, но без да изглеждате твърде нелепо и неподходящо.
III. Направете поява, която да се запомни – бъдете позитивни и уверени
Усмихнете се уверено, дори да не се чувствате точно по този начин. Покажете, че имате достатъчно самочувствие, което след това сте способни да оправдаете
IV. Не прекалявайте с парфюма и грима
Бъдете умерени във всичко, що се отнася до външния ви вид – по този начин по-лесно могат да блеснат вашите способности и интелект. Бъдете чисти и спретнати.
V. Не забравяйте да изключите звука на телефона
Имате определено време, в което трябва да впечатлите хората, от които зависи вашето назначение. Покажете, че сте сериозни и не правете подобни гафове.
VI. Бъдете подготвени за обичайните въпроси
И практикувайте отговорите им у дома. Не забравяйте да включите решения на проблемите, за които интервюиращите ще ви питат. Все пак те се нуждаят от хора, които могат да им бъдат ценни и полезни – влезте в тази роля, за да получите работата, която желаете.

Коментари

коментирай