Интервю за работа Кандидатстване за работа

Как да се облечете на интервюто за работа?


Външният вид може и да ви улесни, но най-важното е да блеснете с ум и професионализъм.Златното правило е да не се прекалява с нищо.

Етикетът ви и имиджът, който създавате, влизайки в стаята за осъществяване на интервюто, могат да ви улеснят в комуникацията или да ви изиграят лоша шега, затова внимавайте. Преди да излезете от дома си се огледайте внимателно – добре е да сте чисти, леко и ароматно парфюмирани, без излишни накити и аксесоари (тъй като те разсейват вниманието), с елегантно прибрана или пусната коса, в зависимост от предпочитанията ви.
Добре е предварително да се поинтересувате какъв е дрескодът във фирмата. Ако от първото влизане създадете впечатление, че сте част от организацията, това, което казвате и показвате би се приело с по-голям интерес и по-задълбочено. Винаги избягвайте крайности като блузи с неподходящи деколтета или прекалено къси поли. Относно полите – най-добре е дължината им да не е по-къса от четири пръста над коляното, за да създадете впечатление за естетически стил и в същото време да не ви е неудобно, когато решите да седнете.
Цветовете, които ще използвате трябва да са съобразени с длъжността, за която кандидатствате. В сфери като юридическата облеклото е строго зададено и по- неутралните цветове като сиво, бежово и черно са за предпочитане. Ако се стремите към работа в рекламна агенция например, там може да си позволите по-големи волности, тъй като се предполага, че хората там са по-креативни, дейни и приемат с интерес различното.

Излъчването също е от съществено значение, тъй като то е това тайно оръжие, което действа на мнението на хората за вас. Добре е да сте усмихнати и лъчезарни, но не и до степен излъчваща несериозност. Също така е добре да се забелязва до известна степен и притеснение. Това би означавало, че ние сме загрижени за това как ще протече интервюто и дали ще ни харесат.
Ако се стремите да се държим прекалено естествено рискуваме да се представим така, сякаш не ни интересува толкова много тази позиция.

Коментари

коментирай