Работа в чужбина

Германия: Защо да се регистрирате в сайта на Bundesagentur für Arbeit – Федералната агенция по заетостта, за него и още…


Федералната агенция по заетостта в Германия- Bundesagentur für Arbeit – чрез своя интернет портал / www.arbeitsagentur.de/ предлага редица услуги за търсещите и предлагащите работа в страната. Сред тях са за регистриране като безработен, подаване заявление за обезщетения за безработица, детски надбавки, насоки и помощ в търсенето на работа.
Условията са: да имате интернет връзка и да знаете малко немски език, а ако не – винаги може да потърсите помощ от приятел, докато постепенно го изучавате.

Сайтът работи на принципа на социалните мрежи и ако вече сте се регистрирал във Фейсбук – няма да имате проблем да се регистрирате и там – просто попълвате коректно полетата с исканата информация, като образование, имена, адреси и вашият профил е готов.
Предимство на една такава регистрация, е че се избягватe чакането по опашки, разходите за път и нерви, а и услугите могат да се ползват по 24 часа в денонощието – винаги може да потърсите възможност за по-добра реализация в работата от креслото.

Ако пък сте по-добре с Английския или френския език – може да изберете от дадените опции в менюто най-горе в дясно в сайта и да получите информация на тези езици, както и да потърсите повече информация в интернет за предлаганите услуги.

Jobboerse.arbeitsagentur.de -принадлежи на Федералната агенция по заетостта (BA). Търсещата машина е на разположение на немски, английски и френски език. Една от задачите му е да подкрепи хората в Германия и в чужбина в търсене на подходящи предложения за работа.
Може да търсите сред повече от милион обяви в JOBBÖRSE-http://jobboerse.arbeitsagentur.de/, по различни критерии, като ви се гарантира, че не се публикуват такива обяви съдържащи реклама, противозаконни или несъществуващи като и вие може да подадете сигнал за извършени подобни действия.
Ако пък искате някакъв съвет е добре да посетите местния клон. Питайте, това са вашите права.
Разгледайте и по – подробно и останалите услуги, които предлага сайтът. Прочетете и повече за възможностите за консултации със съветник, който може да ви отговори на въпроси относно кандидатстване за работа, помощи, обучение и т.н.
За регистрация в сайта – https://anmeldung.arbeitsagentur.de
И изготвяне на документи – https://jobboerse.arbeitsagentur.de
За обезщетения за безработица – https://anmeldung.arbeitsagentur.de/

И още:

Търсещите работа, които все още не живеят в Германия, но се интересуват от работа в Германия може да потърсят информация и в:

– germany-jobportal.com
– monster.de
– stepstone.de
– arbeiten.de

Автор: Светлана Димитрова,
rabotatami.bg

Коментари

коментирай