Блог

Защо, дъще от Добрич?


Дъще от Добрич, България, тази на която шейсет и осем годишната ти майка от осемнадесет години работи в Атина, Гърция . Май е 2017г., знаеш ли, а знаеш ли майка ти, къде е била днес?

Това ми го разказа днес татко. И понеже имам възможност, а е бях помолена, да ти го кажа и да използвам това място, го правя.

Знаеш ли, къде е била майка ти днес – по улиците в Атина. Според думите на баща ми е била толкова слаба, че е изглеждала като човек от Освиенцим – концлагера.

Болно ми е да напиша и другото, което чух. Майка ти не е яла от дни, не се е била къпала, на улицата е била намерена безпомощна от други добри българи, които работят там. Жените и били поливали вода в една тоалетна да се поизмие. Добри хора дали пари за храна. Настанили я да легне в един магазин за сега, щели да дадат и дрехи.
Майка ти, дъще, е без лична карта, била е открадната, нямала пари да си плати в българското посолство, не знаела какво да прави. Искала да се прибира в Добрич, но няма и пари за билет, а господин Гривас е обещал да плати.

Дъще от Добрич, майка ти осемнадесет години ви е пращала пари и ви е издържала. Според думите и взима пенсия в България, а жената не е видяла стотинка, няма и събрани пари, защото е пращала, пращала, а къде и е пенсията?
Сама и загубена, оставена на чуждите в Атина – това е майка ти, дъще от Добрич.

Не знам каква си ти, жено, и има ли съд на земята да те осъди или сила да те накаже, ама се познай…

* Ако разрешат или споделят, ще публикувам допълнителни данни и имена, но в момента, това е, което ми е разрешено, споделено и разказано, и да пратя само разказът, макар и от далеч.

** Ето и последна информация, с нас от профил във Фейсбук без снимка, се свързаха роднини на госпожата от Добрич, които са се разпознали – по техни твърдения, оставиха техен телефон, не искат да излизат с имената си. Телефонът на госпожата е оставен на българи в Атина, това са хора, които са я видели вчера. Щяла да ходи в българското посолство да изважда пасаван, но от тогава не са я виждали. Телефонът на роднините е пратен в лично съобщение.

Моля роднините да се свържат и с компетентните органи на МВР / подчертаваме го за роднините, това се прави още от първия момент, в който ваш близък изчезне/ и българското посолство в Атина, защото това е което може да направим ние без данни, имена и описание на госпожата, такива не са ни предоставени.От доста дни, по коментари на хората, госпожата е била в тежко състояние.
Готови сме да дадем гласност и да осъществим контакт чрез сайта и продължаваме да следим. Но пак казваме, нужна е повече информация и данни.

Ние знаем и още подробности, но госпожо, когато майка ви се прибере я гледайте, защото достатъчно ви е обезпечила и плащала и е оставила всичко на вас – след дъжд качулка, не е нужно хората да ви сочат с пръст сама се сетете.

Моля разполагащите с информация българи от Атина, да оставят, ако желаят да помогнат.
Благодарим ви, че има добри българи, които не оставят други българи в беда!

Повече:

Отговор на роднините на 68-годишната госпожа в Атина, които писаха във Фейсбук

Св. Димитрова,
*снимката е илюстративна
rabotatami.bg

Коментари

коментирай